Wandelpaden.nl

Landsmeer – Broek in Waterland

Etappe
Landsmeer – Broek in Waterland
Wandeldatum
11 oktober 2017
Aanlooproute
Met de bus en trein naar Amsterdam CS. Daar met bus lijn 319 naar Landsmeer Halte van Beekstraat. Vandaar naar het eindpunt van de vorige etappe.
Wandelervaringen
Vanaf de bushalte gelopen naar het begin van deze etappe. Door de Dorpsstraat, langs de winkels, gewandeld naar het voetpad. Dat door een groenstrook langs de rand van Landsmeer loopt. Na wat bruggetjes kom je op een fietspad dat door weilanden loopt. In de verte zie en hoor je de Autosnelweg A1. Aan het eind van het pad, kom je bij een kleine veerpont. Voor € 0,25 wordt je naar de overkant gebracht. Wel even op de meld knop drukken. Na het Noord-Hollands kanaal te zijn overgestoken, loop ik een stukje langs de Provinciale weg. Een pad tussen de huizen brengt je naar het “Varkensland”. Als ik over het hek stap, zak ik met mijn rechtervoet in de modder. Met een natte voet met modder als gevolg. Het weiland is drassig, en even verderop zak ik weer weg in het natte gras en heb ook een natte linkervoet. Vol goede moed wandel ik verder door het drassige land, geleid door een markering met lange witte palen. Klimmend over hekjes en over voetbruggetjes naar Broek in Waterland. Een dorp met smalle klinkerwegen en veel mooie houten, grijs geschilderde, huisjes. Bij de Provinciale weg aangekomen, loop ik naar de bushalte. Waar ik de bus naar station Amsterdam Centraal neem. Om na deze leuke wandeldag weer naar huis te keren.
Eten en drinken onderweg.
Het is aan te bevelen een lunchpakket en voldoende drinken mee te nemen!
Terug naar huis
Vanaf Broek in Waterland met de bus lijn 315 naar het Centraal Station in Amsterdam. Vandaar met trein en bus terug naar mijn woonplaats. Het laatste stukje te voet naar huis.