Wandelpaden.nl

De Rijp – Koog Zaandijk

Etappe
De Rijp – Koog Zaandijk
Wandeldatum
20 juni 2017
Aanlooproute
Met de bus en trein naar station Amsterdam Centraal. Vandaar met de bus EBS lijn 301 naar De Rijp Wollandje. Het eindpunt van de vorige etappe.
Wandelervaringen
Vanaf de bushalte gelopen naar het begin van deze etappe. Door het dorp De Rijp gewandeld en het bekende Raadhuis gezien. Aan het eind van het dorp op een bankje, op de dijk, de meegebrachte lunch gegeten en gezien hoe een boer het gras maaide. Verderop stonden schapen onder de bomen in de schaduw. Onder een viaduct en weer boven op de dijk zag je in de verte zag je Fort Spijkerboor. Na dit te zijn gepasseerd, naar rechts over de brug. Op de splitsing naar links zag je het veerpontje Jan Hop reeds liggen. De kosten voor de overtocht zijn € 0,80. Na met het bootje naar de overkant te zijn gevaren, ben ik verder gewandeld over een brug en weer over een dijk. Je loopt door Oosknollendam een klein dorp. Na de brug kom je bij Wormer en loop je over een schelpenpad langs “De Poel”, later tussen de huizen. Langs de IJsbaan wandel je weer tussen de landerijen. Na een brug kan je kiezen om de hoofdroute te volgen of een alternatief over “De Zaanse Schans”. Ik koos voor het laatste. Het pad langs het water volgend kom je op De Zaanse Schans. Het was er druk met japanners en andere buitenlanders. Enkele maakten een selfie met de molens op de achtergrond. Na deze toeristische attractie te hebben verlaten ben ik over de brug verder naar het station Zaanse Schans gelopen.
Eten en drinken onderweg.
Het is aan te bevelen een lunchpakket en voldoende drinken mee te nemen!
Terug naar huis
Vanaf station Zaanse Schans met de trein via Amsterdam naar mijn woonplaats. Het laatste stukje met de bus en te voet naar huis.