Wandelpaden.nl

Lakes Entrance – Wilsons Promontory National Park (240 Km.)

Reisdag
Dag 8, vrijdag 1 maart 2013
dag8Bezienswaardigheden: Bij het invallen van de duisternis waggelen hier honderden dwergpinguins de zee uit op weg naar hun slaapplaats.
U rijdt naar Phillip Island. Dit eiland is per brug met het vasteland verbonden. Bij het invallen van de duisternis waggelen hier honderden dwergpinguïns de zee uit, op weg naar hun slaapplaats op het land. een prachtige en unieke gebeurtenis. U rijdt verder naar Forster voor een bezoek aan het Wilsons Promontory National Park, het meest zuidelijke puntje van het Australische vasteland. Hier treft u ongerepte natuur.

Vrijdag, een reisdag.
Na het ontbijt de koffers weer in de auto gelegd. Het motregende wat. Langs de geldautomaat om weer wat contanten te halen. Daarna op weg. Het was een rit door landbouwgebied, met veel koeien. Weilanden met geheel zwarte- of met bonte koeien.Onderweg geluncht bij een bakkerij in Bairnsdale. Daarna doorgereden naar Port Albert, waar we langs de haven gelopen hebben. De wind langs de kust was fris. Daarna naar Foster gereden voor de overnachting in het hotel. Nadat we de koffers in het hotel hebben gezet, te voet het dorp in gelopen. Na de gehele winkelstraat te hebben bekeken, weer terug naar de pub gelopen. Het was hier een gezellige drukte. We hebben daar wat gedronken en er uiteindelijk gegeten. Daarna weer terug naar het hotel gelopen om er te slapen. Weggereden met wat regen, later een warme zonnige dag. Rond de 30 graden.