Wandelpaden.nl

Apollo Bay – Port Fairy (195 Km.)

Reisdag
Dag 14, donderdag 7 maart 2013
dag14Bezienswaardigheden: Tower Hill State Game Reserve. Kans op koala, emoe of kangoeroe.
De route over de Great Ocean Road wordt gekenmerkt door een schitterende kustlijn. In zee staan door erosie gevormde rotspilaren; de beroemdste zijn de Twaalf Apostels. Onderweg naar Port Fairy passeert u de Tower Hill State Game Reserve. Dit gebied is gelegen in de krater van een vroegere vulkaan en heeft een zeer rijk dierenleven. Grote kans dat u een koala, emoe of kangoeroe tegenkomt wanneer u dit reservaat bezoekt.
Donderdag, met de auto. De route over de Great Ocean Road wordt gekenmerkt door een schitterende kustlijn. In zee staan door erosie gevormde rotspilaren; de beroemdste zijn de Twaalf Apostels. Onderweg naar Port Fairy passeert u de Tower Hill State Game Reserve. Dit gebied is gelegen in de krater van een vroegere vulkaan en heeft een zeer rijk dierenleven. Grote kans dat u een koala, emoe of kangoeroe tegenkomt wanneer u dit reservaat bezoekt.

Donderdag, reisdag.
Na de douche weer op pad om het ontbijt te scoren. Even naar de bakker gelopen en daar ontbeten. Afscheid nemen van de eigenaren van het hotel en weer op weg, over de Great Ocean Road. Op een bord van de afslag naar Cape Otway zagen we dat daar een oude vuurtoren stond. Het was een heel eind rijden met stijgen en dalen. Maar het was de moeite waard. Er zat een hele rondleiding bij met bezoek aan een oud telegraafstation uit 1857. Ik heb door de panden gelopen en gezien hoe men vroeger werkte en leefde. Ook was voor het personeel van de Vuurtoren een aantal barakken waarin ze leefden. De vuurtoren had 78 treden en was goed toegankelijk . Op de terugweg zijn we gestopt om de bomen te bekijken waar veel auto’s voor stopten. Het bleek dat er Koala’s in de bomen zaten. Ze zaten wel hoog, maar heb er toch wat foto’s van kunnen maken. Terug op de Great Ocean Road zijn we door gereden om de twaalf apostelen te zien. Uitgesleten Rots- of Zandsteen in de zee. De auto geparkeerd bij het bezoekerscentrum en te voet onder de weg door naar de uitzicht punten. Het was een bijzonder gezicht. Ook deze plek vastgelegd. Daarna weer door, om in Port Campbell te lunchen. Na de lunch op weg voor het laatste stuk naar Port Fairy. Bij het overnachtings adres aangekomen moest je via een telefoon kontakt maken. De sleutel zat in de deur. Dat was het. Nadat de koffers boven zijn gebracht, werd het tijd om wat te gaan eten. Het stadje bestond uit twee haaks op elkaar staande winkelstraten. De niet bij de haven lagen. We zijn naar de haven gelopen en terug naar de winkelstraat. Daar hebben we Chinees gegeten.
Het was vandaag 31 graden.