Wandelpaden.nl

Schoonhoven – Graafdijk

Wegwijzer bij Nieuwpoort

Wegwijzer bij Nieuwpoort

Etappe
Schoonhoven Veer – Graafdijk
Wandeldatum
Zondag, 23 februari 2014
Aanlooproute
Met de auto naar Schoonhoven gereden. Daar de auto geparkeerd en naar het veer gelopen en na de overtocht de wandeling gestart.
Wandelervaringen
Na de auto net even buiten het centrum achter het gebouw van de Brandweer te hebben geparkeerd, ben ik richting het Veer gelopen. In het naastgelegen Restaurant een cappuccino gedronken. Na het aantrekken van de jas en het omdoen van de rugzak op pad naar het Veer. De Veerman 0,60 betaald voor het overzetten. Aan de overkant van het water het wandelen van het Pelgrimspad vervolgd. Gelopen over een parallelweg onderlangs de hoofdweg op de dijk. Bij een LAW wegwijzer naar rechts en na een rotonde een graspad langs industrieterrein Gelkenes op gegaan. Aan het eind van het pad naar rechts richting de Lek. Na de begraafplaats aan de linkerzijde heb ik op de dijk in het bushaltehokje een banaan gegeten. Daarna verder over de dijk naar beneden gelopen en over een hek geklommen en een stuk over een graspad gewandeld. Na een bocht omhoog geklommen om op de grasdijk te lopen. Na over twee hekjes te zijn geklommen, zag ik voorbij Liesveld twee ooievaarsnesten op lange houten palen. Op beide nesten stond een ooievaar paar. In Groot-Ammers heb ik op een bankje mijn meegebrachte lunch gegeten. Even buiten Groot-Ammers kwam ik langs een kanaal waar vier molens staan. Na de laatste molen over een boogbruggetje naar aan de andere zijde van het kanaal. Hier aan de andere zijde van het kanaal een stuk terug gewandeld. Daarna weer over een brug en gelijk naar links een vier kilometer lang Graspad, langs een kanaal. Aan het eind van het graspad, over de volgende brug en weer terug over een asfaltpad aan de andere zijde. Door ‘De Donk’ een gehucht waar een bezoekerscentrum van Staats Bos Beheer staat. Nu op voor het laatste stuk wandelen naar Bleskensgraaf. Langs de rand van het stadje met een rij nieuwbouwwoningen naar de Graafstroom gelopen. Daar over de brug naar de bushalte. Daar bleek in tegenstelling tot de informatie op het internet dat lijn 75 ook een belbus was. Dat betekent dat je minimaal een uur moet wachten op vervoer. Aan de overzijde van het water op een bankje heb ik op het vervoer gewacht. Er kwam een taxi, die bracht me naar het veer van Schoonhoven. Je betaalt per rit € 2,00. Ik moest met lijn 75 en met lijn 74 om weer terug naar veer Schoonhoven te komen. Dat betekent € 4,00 voor de rit.
Eten en drinken onderweg.
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
Daar over de brug naar de bushalte. Daar bleek in tegenstelling tot de informatie op het internet dat lijn 75 ook een belbus was. Dat betekent dat je minimaal een uur moet wachten op vervoer. Aan de overzijde van het water op een bankje heb ik op het vervoer gewacht. Er kwam een taxi, die bracht me naar het veer van Schoonhoven. Je betaalt per rit € 2,00. Ik moest met lijn 75 en met lijn 74 om weer terug naar veer Schoonhoven te komen. Dat betekent € 4,00 voor de rit.
Tiendweg, een graspad

Tiendweg, een graspad

Lekdijk bij Liesveld

Lekdijk bij Liesveld

Ooievaars bij Groot-Ammers

Ooievaars bij Groot-Ammers

Wegwijzer in Groot-Ammers

Wegwijzer in Groot-Ammers

Molen aan de Ammersche Boezem

Molen aan de Ammersche Boezem

Molen aan de Ammersche Boezem

Molen aan de Ammersche Boezem

Molen aan de Ammersche Boezem

Molen aan de Ammersche Boezem

Graspad langs Achterwaterschap

Graspad langs Achterwaterschap

Brug bij De Donk

Brug bij De Donk

Graafstroom Bleskensgraaf

Graafstroom Bleskensgraaf


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.