Wandelpaden.nl

Schelluinse Brug – Aalst

Etappe
Schelluinse Brug – Aalst
Wandeldatum
Donderdag, 23 april 2014
Aanlooproute
Met twee auto’s naar Aalst gereden. Daar een auto laten staan en samen naar het Schelluinse Gat gereden en de auto op het parkeerterrein gezet.
Wandelervaringen
Na de auto geparkeerd te hebben, zijn we uitgestapt en hebben de rugzak om gehangen. Daarna op pad gegaan, een fietspad langs de Kanaal van Steenenhoek. We gaan de Schelluinse Brug over en daarna direct langs het water lopen we over een graskade naar Gorinchem. We gaan twee bruggen over en langs de vestingwal over een hoog pad naar de aanlegsteiger van het veer. Daar hebben we in een restaurant wat gedronken. Daarna met het veer naar Woudrichem gevaren. Vanaf de aanlegsteiger via de Gevangenpoort het stadje in gelopen. Over de vestingwal Woudrichem uit gewandeld en onze weg langs de Afgedamde Maas vervolgd. Onderweg stond een bank, daar hebben we onze lunch gegeten. Verder langs Rijswijk en verder naar Brakel waar een bidon water werd gescoord. Nog een keer langs een aardappelveld naar de uiterwaard langs het water. Na enige tijd weer terug en vervolgen we onze weg richting Aalst. Onderweg zien we de Zuilichemse watermolen. In Aalst bereiken we de auto en rijden terug naar de andere auto.
Eten en drinken onderweg.
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
In Aalst bereiken we de auto en rijden terug naar de andere auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.