Wandelpaden.nl

Reeuwijk – Haastrecht

Ophaalbrug Reeuwijkse Hout

Ophaalbrug Reeuwijkse Hout

Etappe
Reewijk – Haastrecht
Wandeldatum
Vrijdag, 24 januari 2014
Aanlooproute
Met de auto naar Reeuwijk gereden. Daar de auto geparkeerd en de wandeling gestart.
Wandelervaringen
Nadat ik in Reeuwijk uit de auto ben gestapt en de rugzak om heb gehangen, ben ik op pad gegaan. Ik loop langs de Jumbo naar de rotonde. De plek waar ik de vorige etappe geëindigd ben. Hier pak ik de route op en loop eerst langs een rij vrijstaande woningen. Voor het eind van de straat ga naar links en steek de weg over en loop een park in. Aan het eind ga ik over een ophaalbrug, steek een weg over en loop via een park naar een groot parkeerterrein naar café-restaurant ‘Reeuwijkse Hout’. Dat passeer ik en kom aan de oever van de Reeuwijkse plassen. Ik loop nu over een smal voetpad op een dijk omringd door water. Na een paar kilometer gewandeld te hebben over dit pad kom ik in Oukoop. Na de laatste woning loop ik over een smal pad tussen bosschages, een gebied met her en der verspreide staande vakantiewoningen. Aan het eind van het pad kom ik bij een grasdijk. Op de dijk loop ik langs de Enkele Wiericke. Aan het eind van de dijk bij de brug linksaf naar Driebruggen. Daar de brug over en direct rechts langs de huisjes naar beneden om verderop weer de dijk langs de Dubbele Wiericke op te gaan. Helaas hier hield het wandelen hier op! Het was een mooie dijk, van modder! Er viel niet op te lopen, je schoenen zakten er heel diep in. Heb het geprobeerd. Even verder was iemand een prikkeldraadhek aan het maken. Die vertelde dat na de graafmachines het nog erger was. Men had er gefreesd en er stond 30cm. water op het land. Ik ben toen omgekeerd en teruggelopen. Bij de woningen kwam ik een man en een vrouw tegen. Hij vertelde dat hij de penningmeester was van Het Pelgrimspad en dat hij kwam kijken hoe de toestand was. Gaf me aanwijzingen hoe ik mijn weg kon vervolgen. Dit betekende dat ik weer terug moest lopen naar de Enkele Wiericke en van daar weer op de grasdijk doorlopen naar de weg en de spoorlijn. Onderweg kwam ik een molen tegen. Leuk, maar ik had liever gehad dat hij, of een ander op de juiste plekken. Een Papier, desnoods in een ‘plastic showtas’, had op gehangen met de juiste aanwijzingen. Maar goed, weer terug bij de brug, de grasdijk op en na een aantal hekken te zijn over gestapt. En een kudde schapen te zijn gepasseerd kom ik bij de asfaltweg. Ga naar links en volg de weg naar de woningen van Hogebrug. Daar kan ik normale de route weer vervolgen en loop onder het spoor door. Na 250 m. rechtsaf een asfaltpad op de Tiendweg, dat na 500m. overgaat in een graspad. Dit heb ik gevolgd tot aan de rand van Gouda. Onderweg heb ik heel veel van die weidehekken over gestapt of geopend en na passeren weer gesloten. Ik heb hier de beschreven route naar station Gouda Goverwelle genomen, maar 3 Km. door gelopen naar station Gouda. Aangezien ik bus 178 terug naar Reeuwijk moest hebben. In Reeuwijk terug gelopen naar de auto. Om terug te rijden naar huis.
Eten en drinken onderweg.
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
Ik heb hier de beschreven route naar station Gouda Goverwelle genomen, maar 3 Km. door gelopen naar station Gouda. Aangezien ik bus 178 terug naar Reeuwijk moest hebben. In Reeuwijk terug gelopen naar de auto. Om terug te rijden naar huis.
Pad door de Reeuwijkse plassen

Pad door de Reeuwijkse plassen


Zoetendijk, Reeuwijkse Plassen

Zoetendijk, Reeuwijkse Plassen

Brug bij Oukoop, Nieuwenbroeksedijk

Brug bij Oukoop, Nieuwenbroeksedijk


Graspad langs de Enkele Wiericke

Graspad langs de Enkele Wiericke


Modderpad langs de Dubbele Wiericke

Modderpad langs de Dubbele Wiericke


Molen aan de Prinsendijk Enkele Wiericke

Molen aan de Prinsendijk Enkele Wiericke


Steinse Tiendweg

Steinse Tiendweg