Wandelpaden.nl

Haastrecht – Schoonhoven

Stadhuis van Haastrecht

Stadhuis van Haastrecht

Etappe
Haastrecht – Schoonhoven
Wandeldatum
Zondag, 16 februari 2014
Aanlooproute
Met de auto naar Gouda gereden. Daar de auto geparkeerd en de wandeling gestart.
Wandelervaringen
Na de auto te hebben geparkeerd, de rugzak om gehangen. Vandaar de wandeling gestart om naar het punt te lopen waar ik vorig keer ben geëindigd. Het einde van de (Steinse Tiendweg), een graspad. Nu naar links een fietspad richting Haastrecht. Na Haastrecht het smalle pad op wat zou moeten overgaan in een onverhard pad. Maar hier stopte het, want de dijk was opgehoogd en het was net zo’n modderballet als vorig keer. Nog geprobeerd of het begaanbaar was, maar je voeten zogen vast aan de ondergrond. Het was ook glad en er waren diepe plassen. Via het Natuurgebied er naast was niet te lopen, daar werd ook gewerkt, er lag bagger en was het een grote modderpoel. Dan maar terug naar Haastrecht en langs de kerk, over de Bredeweg, het pad vervolgen. Het was tijd voor de lunch. Op een bankje de meegebrachte bolletjes gegeten. Aan het eind van Haastrecht, voor de molen over een brug het fietspad op. Nu loop ik aan de andere zijde van het natuurgebied. Even verder kom ik aan de andere zijde van het modderpad en ben ik weer op de route. Ik loop over het fietspad wat overgaat in een smalle weg. Langs deze weg staan nog ouderwetse houten palen waarover elektriciteit wordt getransporteerd en waar straatlantaarns aan hangen. Ik zie zelfs een huis wat nog via deze wijze op het electriciteitsnet aangesloten is. Ik loop nu door Vlist en blijf het pad langs het water volgen. Vlak voor Schoonhoven staat een Windmolen. In Schoonhoven eet ik op een bankje, nog een cracker en loop langs de rand van het stadje. Even verder loop ik langs de rijksweg richting het centrum. Na een wandeling door het centrum kom ik bij het veer. Bij restaurant Lekzicht wat gedronken en daarna terug gelopen naar de bushalte van lijn 197. Daar gewacht op de bus en met deze naar Gouda gereisd. In Gouda uitgestapt en het laatste stukje naar de auto gelopen. Nu weer met de auto terug naar huis.
Eten en drinken onderweg.
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
Bij restaurant Lekzicht wat gedronken en daarna terug gelopen naar de bushalte van lijn 197. Daar gewacht op de bus en met deze naar Gouda gereisd. In Gouda uitgestapt en het laatste stukje naar de auto gelopen. Nu weer met de auto terug naar huis.
Gevelsteen op gemaal in Haastrecht

Gevelsteen op gemaal in Haastrecht

Hofje in Haastrecht

Hofje in Haastrecht

Modderig onbegaanbaar "Boezemmolenpad"

Modderig onbegaanbaar “Boezemmolenpad”

Weg door De Vlist

Weg door De Vlist

Molen bij Schoonhoven

Molen bij Schoonhoven

Stadhuis Schoonhoven

Stadhuis Schoonhoven

Haven Schoonhoven

Haven Schoonhoven

Veerpoort Schoonhoven

Veerpoort Schoonhoven

Pontveer Schoonhoven

Pontveer bij Schoonhoven

Bushalte Schoonhoven

Bushalte Schoonhoven


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.