Wandelpaden.nl

Graafdijk – Schelluinse Brug

Molen bij Bleskensgraaf

Molen bij Bleskensgraaf

Etappe
Graafdijk – Schelluinse Brug
Wandeldatum
Donderdag, 27 februari 2014
Aanlooproute
Met twee auto’s naar de Schelluinse Brug gereden. Daar één auto op het parkeerterrein van een Natuurgebied gezet. Daarna samen met de andere auto naar Bleskensgraaf gereden.
Wandelervaringen
Met twee auto’s naar de Schelluinse Brug gereden. Daar één auto op het parkeerterrein van een Natuurgebied gezet. Daarna samen met de andere auto naar Bleskensgraaf gereden. Daar de auto geparkeerd de wandeling gestart. Eerst terug gelopen vanuit het dorp naar het eindpunt van de vorige etappe. De brug over en direct na de woning een graspad op. Dit lange tijd langs een kanaal volgen. Na korte tijd loop je langs een windmolen. Je moet er niet dicht langs. Je komt dan op een doodlopend schiereiland. We kruisen eerst een provinciale en even verder een lokale weg. Direct na het oversteken van de weg naar links over de brug. Na deze brug het pad aan de andere zijde van het water vervolgen. Na een klein bos naar rechts over een brug de weg vervolgen. Bij de eerste splitsing naar links. Deze weg uitlopen tot een viaduct over het spoor. Hier naar links een smal pad tussen knotwilgen langs het spoor volgen. De wilgen waren geknot en naast en op het pad lagen bosjes takken. Er waren mensen bezig deze takken in een takken versnipperaar te stoppen. Bij een volgend viaduct de weg kruisen en het pad blijven volgen. Het begon nu langzaam te motregenen. Bij de molen aan het eind van het pad zijn we gestopt om onze meegebrachte lunch te nuttigen. Daarna verder om rechtsaf te gaan, een asfaltweg over het viaduct van de Betuwelijn. Vlak daarna lopen we Hardinxveld-Giessendam in. Achter de huizen aan de linkerkant ligt de Wijde Gieze een water. Direct na de spoorwegovergang naar links het spoor volgen. Na een kilometer het spoor over en langs de oever van de Wijde Gieze een graspad volgen. Aan het eind weer over het spoor en langs een station. Hierna over een tijdelijk viaduct over de A15 alleen voor fietsers en wandelaars. Na enige tijd lopen we Boven-Hardinxveld binnen. We gaan daarna linksaf de Tiendweg in. Deze weg volgen we enige tijd. Voor een Bos gaan we naar links en lopen er na korte tijd in. We lopen op een dijk langs een brede rivier de Boven-Merwede. Deze volgen we totdat we het Natuurgebied uit lopen. Hier staat de auto. We rijden naar Bleskensgraaf, daar halen we de andere auto op en rijden separaat naar huis.
Eten en drinken onderweg.
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
Hier staat de auto. We rijden naar Bleskensgraaf, daar halen we de andere auto op en rijden separaat naar huis.
Giessendamse Tiendweg

Giessendamse Tiendweg

Molen aan de Giessendamse Tiendweg

Molen aan de Giessendamse Tiendweg

Viaduct over de Betuwelijn

Viaduct over de Betuwelijn

Spoor bij Hardinxveld-Giessendam

Spoor bij Hardinxveld-Giessendam


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.