Wandelpaden.nl

De Kwakel – Aarlanderveen

Brug bij De Kwakel

Brug bij De Kwakel

Etappe
De Kwakel – Aarlanderveen
Wandeldatum
Zondag, 29 december 2013
Aanlooproute
Met bus 300 van R-net naar station Hoofddorp gereden. Daar over gestapt op bus 140 richting Uithoorn.
Wandelervaringen
Deze morgen na het ontbijt te voet naar het busstation. Daarna met bus 300 van R-net naar station Hoofddorp gereden. Daar over gestapt op bus 140 richting Uithoorn. Langs de N-weg uitgestapt en gelopen naar het punt waar ik vorig keer geëindigd was. Hier aan etappe drie begonnen. Na korte tijd wandelen, het dorpje De Kwakel in gelopen. Het pad liep over een brug naar Fort De Kwakel. Voor het Fort links af een pad tussen huizen. Aan het eind van het pad een weg met een brede sloot over gestoken en de naast deze weg gelegen sloot enige tijd gevolgd. Aan het eind vlak voor de brug rechtsaf gegaan, een pad op dat van fietspad een jaagpad werd. Nu liep ik langs het Amstel-Drechtkanaal met o.a. ‘Huis ter Lucht’ naar de Tolhuissluis. Bij de sluis op een bankje de meegebrachte lunch gegeten. Het cafe aan de andere zijde van de sluis was gesloten. Na het nuttigen van de maaltijd verder gelopen naar het dorpje Bilderdam. Hier de brug over en weer langs de andere zijde van het kanaal terug gelopen. Over een ophaalbrug Nieuwveen in en na rechts te zijn gegaan en over een watertje te hebben gelopen weer terug, nu op de Hogendijk langs de daar gelegen Ringvaart. Langs een golfterrein met een even verder gelegen open lucht zwembad verscholen tussen de bomen. Daarna een doorgaande weg over gestoken en over een hek geklommen liep ik op de Hoge dijk, een graspad in weiland. Waarbij je langs of over enkele hekjes moest stappen. Of stekkers met ‘Schrikdraad’ moest gebruiken om veilig door te kunnen lopen. Na enige tijd werd het weer een asfaltweg en passeer ik het Korteraarse gemaal. Verderop komt het plaatsje Aarlanderveen. Daar de bus genomen naar het treinstation van Alphen. De volgende etappe was met de trein via een overstap in Leiden naar Haarlem. Het laatste stukje vanaf het station met de R-net bus 300 en dan te voet naar huis.
Eten en drinken onderweg.
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
Verderop komt het plaatsje Aarlanderveen. Daar de bus genomen naar het treinstation van Alphen. De volgende etappe was met de trein via een overstap in Leiden naar Haarlem. Het laatste stukje vanaf het station met de R-net bus 300 en dan te voet naar huis.
Jaagpad

Jaagpad

Markering Pelgrimspad langs Jaagpad

Markering Pelgrimspad langs Jaagpad

Tolhuissluis

Tolhuissluis

Bilderdam

Bilderdam

Ophaalbrug Bilderdam

Ophaalbrug Bilderdam

Wegwijzer bij Bilderdam

Wegwijzer bij Bilderdam

Graspad bij Papenveer

Graspad bij Papenveer

Hogedijk bij Korteraar

Hogedijk bij Korteraar

Hoge Dijk Aarlanderveen

Hoge Dijk Aarlanderveen