Wandelpaden.nl

Amsterdam CS – Amstelveen

Amsterdams Historisch Museum

Amsterdams Historisch Museum

Etappe
Amsterdam CS – Amstelveen
Wandeldatum
Vrijdag, 8 februari 2013
Aanlooproute
Met de bus naar het station en verder met de trein vanuit Haarlem naar Amsterdam CS.
Wandelervaringen
Vandaag een start gemaakt met het wandelen van het Pelgrimspad. Ook wel bekend als LAW 7. De zon scheen toen ik voor het Amsterdamse Centraal Station stond. Het leek een zonnige dag te worden. Hier startte de eerste etappe. Naar Links voor het station langs lopen en verder over de Zeedijk en langs de Warmoesstraat. Daarna achter Beursplein 5 langs. Achter de ramen zag je lui die aandelen verhandelen. Toen over het Damrak naar de Dam gewandeld. Even verder door de toegangspoort naar het Amsterdams Historisch Museum. Heel leuk dat je dan door Schuttersgalerij loopt. Verderop over het Spui naar de Herengracht. Omdat ik het gevoel had dat de batterij van mijn iPhone erg snel leeg raakt, vanwege het regelmatig kijken naar de te wandelen route, heb ik het wandelboekje Pelgrimspad deel 1 bij Selexyz aan het Koningsplein gekocht. Daarna door over de Leidsegracht en Leidsekade. Langs de de Apple store op het Leidseplein en via het Max Euweplein naar het Vondelpark. Dor het Vondelpark gelopen, waar het druk was met wandelaars en Hardlopers. Op de diverse terrasje zaten mensen te genieten aan hun tafeltje van een kopje koffie. Na het Vondelpark verder langs de Sloterkade. Daarna langs een lint van woonboten. Er voer een schip door het kanaal. Bij de jachthavenweg ligt een leuk sluisje, daar heb ik even gekeken naar het schutten van een schip. Daarna door naar het Amsterdamse Bos. Na wat vragen, voor een enquete over de nabijgelegen woonwijk. Gesteld door een aardig meisje te hebben beantwoord. Ben ik het Amsterdamse Bos in gelopen. De mooie blauwe lucht was verdwenen en de lucht was donker en grijs geworden. Ik hoorde een harde onweersklap en het begon behoorlijk te sneeuwen. Ondanks het slechte weer, verder gelopen volgens de routebeschrijving. Na een tijdje hield het sneeuwen op en begon de zon weer te schijnen. Verder gewandeld onder de snelweg A9 door en het Bloesempark in. Na door het park te hebben gelopen de route verlaten en verder langs De Poel.
Eten en drinken onderweg
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
Na door het park te hebben gelopen de route verlaten en verder langs De Poel. Door Oud-Amstelveen langs het Jan van der Togt museum. Om via het fietspad naast de spoorbrug over de A9 naar het Busstation van Amstelveen te lopen. Hier heb ik snelbus 175 terug naar Haarlem genomen. Vandaar weer naar huis.
Begijnhof

Begijnhof

Sluisje in de Schinkel

Sluisje in de Schinkel

Japanse kers in Bloesempark

Japanse kers in Bloesempark