Wandelpaden.nl

Amstelveen – De Kwakel

Gezicht op "De Poel"

Gezicht op “De Poel”

Etappe
Amstelveen – De Kwakel
Wandeldatum
Woensdag, 18 december 2013
Aanlooproute
Met de snelbus 175 van Haarlem naar busstation Amstelveen. Daarvandaan teruglopen naar het eindpunt van de vorige etappe.
Wandelervaringen
Vanmorgen aan etappe twee begonnen. Met bus 175 van Haarlem naar busstation Amstelveen gereisd. In het nabijgelegen Winkelcentrum Amstelveen wat Kerst boodschapjes gedaan. Hierna door de woonwijk en Oud-Amstelveen gelopen. Verder langs het Gemeentehuis en De Poel naar het punt waar ik vorig keer geëindigd was. Na een wandeling door het Amsterdamse Bos kwam ik bij de Ringvaart van de Haarlemmermeer aan. De route liep verder langs het water van de Ringvaart. Dit keer loop ik eens aan de buiten zijde van de Haarlemmermeer op de Schipholdijk. Normaal fiets ik een rondje Ringvaart aan de binnen zijde. De kant waar de Luchthaven Schiphol ligt. Verderop staat een vliegtuig achter een geluidsscherm met veel geluid proef te draaien. Ik loop langs het terrein van een grote manege. Een aantal ruiters rijd paard op het terrein. Even verder staat een van de eerste molens die gebruikt is om de Haarlemmermeer Polder leeg te pompen. Ik loop door naar de Oosteinderweg. Daar gewandeld over een pad dat achter de woningen ligt. Ik wandelde over een viaduct over de nieuwe rondweg om Aalsmeer, de N201. Dezelfde weg waar ik de zaterdag voor deze wandeling een hardloopwedstrijd gelopen heb. Nu rijden er de auto’s. Langs de rand van Aalsmeer nog een molen gezien. Het was een watermolen die later omgebouwd is tot graanmolen. Door Aalsmeer gelopen naar de West-Einder waar de mooiste Watertoren van Nederland staat. In de buurt van het voormalig Fort bij Kudelstaart naar links gegaan en Langs de Vuurlijn gelopen. De N232 overgestoken naar de bushalte en de bus 140 richting Hoofddorp genomen. Onderweg bij Station Hoofddorp over gestapt op lijn 300 richting Haarlem. Daar uitgestapt en naar huis gewandeld.
Eten en drinken onderweg
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
De N232 overgestoken naar de bushalte en de bus 140 richting Hoofddorp genomen. Onderweg bij Station Hoofddorp over gestapt op lijn 300 richting Haarlem. Daar uitgestapt en naar huis gewandeld.
Gezicht op een oud veengebied

Gezicht op een oud veengebied

Molen Schinkelpolder

Molen Schinkelpolder


Watermolen Aalsmeer

Watermolen Aalsmeer


mechaniek watermolen bij Aalsmeer

mechaniek watermolen bij Aalsmeer


Watertoren Aalsmeer

Watertoren Aalsmeer


Ondergaande zon op Westeinderplassen

Ondergaande zon op Westeinderplassen


Bushalte

Bushalte