Wandelpaden.nl

Aarlanderveen – Reeuwijk

Ophaalbrug Aarlanderveen

Ophaalbrug Aarlanderveen

Etappe
Aarlanderveen – Reewijk
Wandeldatum
Woensdag, 8 januari 2014
Aanlooproute
Met twee auto’s richting Reeuwijk gereden. Daar één auto laten staan en samen met de andere auto naar Aarlanderveen gereden.
Wandelervaringen
Nadat we in Aarlanderveen uit de auto gestapt en de rugzak om hebben gehangen, zijn we op pad gegaan. De doorgaande weg N231 oversteken en Aarlanderveen in. Bij de ANWB fietsrichtingaanwijzer afslaan en we lopen langs De Putmolen. Verderop naar links een smalle asfaltweg in. Nabij een tweede molen naar rechts, we wandelen op een graspad op een dijk. Daarna passeren we nog twee molens. Door de stevige wind draaien alle molens. We zien dat het water opgepompt wordt, om uiteindelijk in de Oude Rijn te stromen. Na de laatste molen, linksaf bij de Oude Rijn. Een stukje langs de weg lopen en verderop een jaagpad langs het water. Je loopt dan achter woningen langs. Om een graansilo lopen en rechts de brug over. Na een bocht de trap op en Zwammerdam in lopen. Op de volgende hoek café-restaurant “Gezwam” Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn ze na 12:00 uur geopend. Het is nu 12:15 uur. De Kerstversiering brand en er brand licht. We hebben wel trek in een cappuccino, maar het hek is afgesloten. Ik heb een ander idee van gastvrijheid. De naastgelegen snackbar is alleen vooraan verlicht en heeft een bordje geopend op de deur staan, maar is verder donker. We besluiten op het bankje naast de snackbar onze meegebrachte boterhammen op te eten. Na wat te hebben gedronken lopen we verder. Op het plein aan de gevel van de huisartsen zijn mooie gevelstenen in gemetseld. Nadat we Zwammerdam uit gelopen zijn en de spoorlijn over gestoken na het passeren van een trein. Zijn we een klaphek over gestoken en zijn een sompig weiland in gelopen. Onderweg kwamen we schapen tegen die ons hollend tegemoet kwamen, maar toch afstand hielden. Aan het einde van de dam een brugje over gelopen, langs een bankje en weer een bruggetje over. Weer een sompig weiland door. Aan het eind een asfalt weg, linksaf een doodlopende weg in. Wordt later fietspad, welke overgaat in een graspad. Je passeert vier hekjes met een opstapje en komt onderweg een kudde schapen tegen. We passeren een vakantiepark waar veel caravans in rijtjes staan. We klimmen over een hekje en gaan naar links lopen onder de A12 door. Verlaten de route en lopen terug naar de auto. Om samen terug te rijden naar het beginpunt van de etappe. Daar nemen we afscheid en rijden separaat naar huis.
Eten en drinken onderweg.
Op de kaart wordt regelmatig een cafe-restaurant aangegeven. Houd er rekening mee dat ze dicht kunnen zijn. Neem zelf voldoende water / drinken of eten (lunch) mee!
Terug naar het vertrekpunt
Verlaten de route en lopen terug naar de auto. Om samen terug te rijden naar het beginpunt van de etappe. Daar nemen we afscheid en rijden separaat naar huis.
Putmolen Aarlanderveen

Putmolen Aarlanderveen

Wegwijzer Kerkvaartsweg / Achtermiddenweg

Wegwijzer Kerkvaartsweg / Achtermiddenweg

Waterhoogte in de Polder

Waterhoogte in de Polder

Derde molen van de Molenviergang

Derde molen van de Molenviergang

Markeringen op een hek

Markeringen op een hek

Tweede molen van de Molenviergang

Tweede molen van de Molenviergang

Grote Wetering

Grote Wetering

Molenviergang

Molenviergang

LAW wegwijzer Oude Rijn

LAW wegwijzer Oude Rijn

Gevelsteen in Zwammerdam

Gevelsteen in Zwammerdam

Natuurpad door weiland

Natuurpad door weiland

Dammekade

Dammekade