Wandelpaden.nl

Aalst – Heusden

Etappe
Aalst – Heusden
Wandeldatum
6 juni 2014
Aanlooproute.
Met de bus naar station Haarlem. Daarna verder met de trein via Amsterdam en Utrecht naar station Zaltbommel. Vandaar met de buurtbus naar het kerkplein in Aalst
Wandelervaringen
In de buurtbus stond een bagagekar met fietswielen. Deze was van twee medereizigers die vertelden dat ook zij het Pelgrimspad lopen. Zij wilden meerdere dagen wandelen. Op de kar lagen hun kampeerspullen. Nadat ik op mijn bestemming ben gekomen, nam ik afscheid van deze mensen, aangezien zij een halte verder wilden uitstappen. Bij de plaatselijke bakker heb ik een cappuccino gedronken. Daarna heb ik mijn rugzak om gehangen en ben op pad gegaan. Ik liep de bebouwing uit en kwam even verder op een smal graspad langs de Drielsche Wetering. Na enige tijd kwam ik op een asfaltweg en na het oversteken van de provinciale weg liep ik Nederhemert-Noord in. Langs de molen naar het water waar ik met het pontje ben overgestoken. Aan de overzijde loop je langs Kasteel Nederhemert. Je ziet het vanaf de weg staan. Even verder is de Oude Schans een bosgebied rondom een aarden wal. De volgende pont over de Bergsche Maas is wat groter. Ik blijf langs het water lopen en wandel een industriegebied in met scheepsbouw en andere bedrijven die met metaal werken. Daarna loop ik over de vesting Heusden binnen.  Ik loop door het centrum, waar op de terrassen mensen in de zon genieten. Ik wandel door naar Oud-Heusden waar ik de bus terug naar huis neem.
Eten en drinken onderweg.
Het is aan te bevelen een lunchpakket en voldoende drinken mee te nemen!
Terug naar het vertrekpunt
De bus lijn 135 vanaf de Laagstraat in Oud-Heusden naar station Den Bosch. Vandaar de trein naar Haarlem. Het laatste stukje met de bus naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.