Wandelpaden.nl

Weerstation Haarlem


Welkom op de informatie pagina over het weerstation Haarlem.

weerstation

Sinds januari 1997 heb ik een Ultimeter 2000 weerstation.
Het weerstation heeft een ingebouwde barometer en zoals je op het plaatje ziet heeft het vele aanwijsmogelijkheden om de gemeten weergegevens te tonen. Op de bovenste rij van links naar rechts Windsnelheid, Gevoelstemperatuur, Buitentemperatuur en Neerslag. Op de tweede rij Barometer, Binnentemperatuur, Vochtigheid en dauwpunt. Op de derde rij de Tijd, Scannen, Verlichting aan of uit en de Datum. Op de onderste rij Wistoets, Alarm, Neertoets en de Op toets om de diverse gegevens op het weerstation in te stellen. In ieder geval dien je de barometer, de tijd en datum bij het eerste gebruik in te stellen. De barometer vergelijk ik regelmatig aan de hand van de meteogegevens van Schiphol.

regenmeter

Aan dit weerstation is een regenmeter gekoppeld, die redelijk vrij in de tuin staat. In een stadstuin is het moeilijk om de regenmeter zodanig te plaatsen op een plek die niet door een plant of schutting wordt afgeschermd.

weerhutsnw

In een weerhuisje bevestigd aan een paal zo’n 8 meter van de woning en op 1,5 meter van de grond zit de buitentemperatuurmeter / vochtigheidssensor.

anemometer

Tevens worden door een anemometer op zo’n 2 meter hoogte en 3 meter uit de woning de windsnelheid en richting opgenomen. Ideaal is de annemometer op zo’n 9 a 10 meter hoogte en ruim boven het dak. Dit hoop ik komende zomer te realiseren.
Het weerstation berekent zelf met behulp van de buitentemperatuur en de vochtigheid het dauwpunt. De temperatuur samen met de windsnelheid bepaalt de gevoelstemperatuur. Ook de binnentemperatuur wordt door het weerstation gemeten. Het is ook mogelijk een aparte sensor voor temperatuur en vochtigheid binnenshuis aan te sluiten.

De gegevens van Weerstation Haarlem zijn hier te zien.